sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kaulaliina

Neulomisen makuun päästyäni halusin kokeilla kaulaliinan tekoa. Näin netissä jossain kuvan kaulaliinasta, joka oli neulottu helmineuleella ja huivin päähän oli oikeaa neuloen saatu aikaan sydämen kuva. Ostin siis pehmoista, paksumpaa lankaa ja paksuilla puikoilla neuloen aloitin urakan. Suunnittelin kuvion ruutupaperille ja sitä seuraten kuvion neulominen olikin tosi helppoa.

Kaksi lankakerää huiviin upposi, mutta nyt se on valmis. Tosin tässä ehti tulla jo kevät, joten huivi saa jäädä odottamaan ensi talvea.


Villasukat

Neulonut olen viimeksi joskus kolmisenkymmentävuotta sitten, kouluaikana tuli tehtyä yhdet lapaset ja yhdet villasukat, sittemmin neuloin itselleni yhden neulepaidan, jota kehtasi jopa käyttää. Sen jälkeen ei ole tullut puikkoihin tartuttua, eikä ole ollut tarvettakaan. Äitini ja anoppini pitivät perheen villasukissa ja lapasissa. Nyt kun sukkia ei enää tule mistään, oli aika tarttua härkää sarvista ja opetella tuo taito itse.

Ilmoittauduin siis työväenopiston neulontakurssille ja hämmästyksekseni innostuin neulomisesta heti. Sukat sain valmiiksi jo ennen kurssituntien loppumista, joten saatanpa aloittaa siellä vielä toisetkin sukat. Ensimmäisistä tuli tällaiset vaatimattomasti yksiväriset. Seuraaviin voisi uskaltaa yrittää jo eriväristä raitaakin 😅


Kynttilöitä muotteihin valamalla

Poltan kynttilöitä ja tuikkuja ympäri vuoden, mutta erityisesti pimeänä talvikautena. Ennen keräsin kaikki kynttilän jämät ja valuneet talit ystävälleni, joka teki sytykeruusuja. Nyt kun hän ei enää halunnut ottaa noita taleja ja niitä oli sitten kertynyt jo muovikassillinen, päätin käyttää ne itse hyväkseni. Ostin kynttilälankaa ja pussillisen sinistä väriainetta. Keräilin vähän kerma- ja maitopurkkeja, joihin kynttilöitä voi valaa. Kattilaakaan ei tarvinnut kaapista uhrata tähän, kun löysin kirpparilta edullisesti käytetyn kattilan.

Tällaisen satsin sain siis aikaan, kun talia oli yksi muovikassillinen. Jatkanpa edelleen talin keräämistä. Kierrätystä tämäkin.